Doporučte Atreon a získejte dopravu zdarma 👍🔎 Stačí, když kamarád/kolega uvede při objednávce vaše jméno + e-mail/telefon a automaticky tak získáte dopravu na další objednávku zdarma.

Videoprůvodce: Vyrobte si a naučte se používat sudový gril asador barril

sudovy-gril-navod-vyroba-atreon

Asador barril je jedinečný způsob, jak posunout grilování na novou úroveň. Pokud toužíte po autentické chuti jídla připraveného na ohni, vyrobte si vlastní sudový gril. 

V tomto článku vás provedeme celým procesem, od začátku až do konce, a ukážeme vám, jak si vyrobit vlastní unikátní gril – i jak na něm připravovat lahodné pokrmy.

Historie a princip asador barril

Toužíte po jedinečné chuti jídla připraveného na ohni, ale nevíte, jak toho dosáhnout doma? Odpověď leží v principu komínového efektu, který je základem fungování grilu asador barril.

  • Původ této metody grilování leží v Jižní Americe.
  • Komínový efekt zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla.
  • Výsledkem je dokonale propečené maso s nezaměnitelnou chutí.

Komínový efekt, který je srdcem asador barril, funguje na principu stoupajícího horkého vzduchu, který rovnoměrně obaluje grilované jídlo ze všech stran. Tento jev je klíčový pro dosažení dokonalých výsledků.

Krok za krokem: Výroba sudového grilu inspirovaného Jižní Amerikou

Při pohledu na plechový sud se vám může výroba grilu zdát jako velká výzva. Ale nebojte, s jasným návodem a trochou trpělivosti to zvládnete.

  1. Začněte přípravou plechů a tvarováním sudu.
  2. Pečlivě vytvořte vnitřní součásti a větrací otvory.
  3. Nezapomeňte na praktické doplňky jako víko či police.

VIDEOPRŮVODCE

Postupujte podle návodu a brzy budete majiteli unikátního grilu. Nenechte se odradit zdánlivou složitostí projektu. S jasným návodem a trpělivostí dokáže asador barril vyrobit opravdu každý šikovný kutil. 

Finální úpravy a testování

Nenechte se unést nedočkavostí a věnujte testování grilu náležitou pozornost. Jedině tak budete moci naplno využít jeho potenciál a těšit se z bezproblémového grilování.

  • Pečlivě zkontrolujte všechny svary a spoje.
  • Proveďte první zažehnutí a otestujte funkčnost.
  • Sledujte, zda se na nežádoucích místech neobjevuje kouř či nadměrné teplo.

Jak grilovat v asador barril

asador-barril-gril-atreon

Nebojte se experimentovat a zdokonalovat své grilovací schopnosti. S trochou praxe budete z asador barril vytahovat dokonale propečené maso s neodolatelnou chutí a vůní.

  1. Začněte důkladnou přípravou grilu a roztopením uhlí.
  2. Naučte se správně zavěsit maso pro dokonalou přípravu.
  3. Hlídejte a regulujte teplotu pro perfektní výsledky.

Tipy pro nejlepší výsledky

I když zvládáte základy grilování v sudu, stále se potýkáte s ne zcela uspokojivými výsledky? Detaily dělají v grilování zásadní rozdíl.

  • Vybírejte kvalitní a vhodné druhy masa
  • Experimentujte s marinádami a kořením pro nezapomenutelnou chuť
  • Nezanedbávejte pravidelnou údržbu a čištění grilu

Nebojte se jít za hranice běžného grilování a hledejte svou vlastní cestu k dokonalosti. Kombinujte, ochutnávejte, vylepšujte. Grilování v sudovém grilu není jen o přípravě jídla – je to umění, dobrodružství a způsob, jak potěšit sebe i své blízké. 

Ať už jste zkušení grilovací matadoři nebo teprve začínáte, věříme, že s našimi radami a triky zvládnete výrobu asador barril levou zadní a ohromíte své okolí kulinářskými zážitky, na které se nezapomíná.

Přečtěte si:

MIG/MAG svařování je dnes dostupné i domácím kutilům. Zjistěte, jak probíhá, jeho výhody, nevýhody, kdy ho používat a na co si dát pozor

Jak svařovat jekly obalenou elektrodou: Kompletní návod krok za krokem

Bodové svařování: Efektivní spojování kovů v moderním průmyslu

 

© ATREON