Doporučte Atreon a získejte dopravu zdarma 👍🔎 Stačí, když kamarád/kolega uvede při objednávce vaše jméno + e-mail/telefon a automaticky tak získáte dopravu na další objednávku zdarma.

5 povrchových úprav kovů, které posunou vaše projekty na novou úroveň

povrchova-uprava-kovu-tipy-atreon

Povrchové úpravy kovů jsou klíčem k profesionálním výsledkům rozmanitých projektů. 

V tomto článku vám představím 5 metod, které vám pomohou posunout vaše kovové výrobky na vyšší úroveň kvality, trvanlivosti i estetiky. 

Obsah:

Galvanické pokovování: Precizní ochrana a estetika

Potýkáte se s nedostatečnou odolností a nevzhledností kovových povrchů? Galvanické pokovování je ideálním řešením. Princip spočívá v elektrolytickém nanášení tenké vrstvy kovu na základní materiál. Tato metoda přináší řadu výhod:

  • Zvýšená korozní odolnost
  • Atraktivní lesklý povrch
  • Možnost volby různých kovů (chrom, nikl, zinek)

S galvanickým pokovováním získáte dlouhotrvající ochranu a estetickou hodnotu. Představte si dva identické kovové díly - jeden galvanicky pokovený, druhý neošetřený. Po roce vystavení vnějším vlivům bude neošetřený díl zkorodovaný a nevzhledný, zatímco pokovený bude stále zářit jako nový.

Práškové lakování: Odolná a ekologická volba

praskove-lakovani-atreon-blog

Trápí vás odlupující se nátěry a škrábance na kovových površích? Práškové lakování nabízí efektivní a ekologické řešení. Proces zahrnuje elektrostatický nástřik práškové barvy a následné vytvrzení v peci. Oproti tradičním nátěrům má práškové lakování několik zásadních výhod:

  • Vynikající mechanická odolnost
  • Rovnoměrný a hladký povrch
  • Absence těkavých organických látek 

S práškovým lakováním docílíte trvanlivé a atraktivní povrchové úpravy. Příkladem může být renovace kovového zahradního nábytku. Po aplikaci práškové barvy bude nábytek odolný vůči povětrnostním vlivům, opotřebení a korozi. Bude vypadat jako nový po mnoho let.

Práškové lakování je navíc šetrné k životnímu prostředí. Neobsahuje žádná škodlivá rozpouštědla a přebytečný prášek lze recyklovat.

Eloxování: Revoluce v úpravě hliníku

eloxovani-hliniku-atreon-blog

Eloxování je unikátní metoda, která využívá přirozené vlastnosti hliníku. Princip spočívá v anodické oxidaci, při které se na povrchu hliníku vytváří tvrdá a porézní vrstva oxidu hlinitého. Eloxovaná vrstva vyniká několika vlastnostmi:

  • Vysoká tvrdost a odolnost proti opotřebení
  • Výborná korozní odolnost
  • Možnost barvení do různých odstínů

Žárové zinkování: Nejlepší ochrana pro velké ocelové konstrukce

galvanicke-zinkovani-atreon-blog

Proces žárového zinkování spočívá v ponoření ocelových dílů do roztaveného zinku, který vytvoří na povrchu oceli pevně přilnutou vrstvu. Žárové zinkování přináší několik zásadních výhod:

  • Vynikající protikorozní ochrana
  • Dlouhá životnost (až 50 let)
  • Ekonomická efektivita pro velké projekty

PVD povlakování: High-tech řešení pro extrémní podmínky

Potřebujete ochránit kovové součásti v těch nejnáročnějších podmínkách? PVD povlakování je špičková technologie, která nanáší ultra tenké vrstvy speciálních materiálů ve vakuu. Výsledkem jsou povlaky s unikátními vlastnostmi:

  • Extrémní tvrdost a odolnost proti opotřebení
  • Tepelná stabilita a chemická odolnost
  • Nízký koeficient tření a atraktivní vzhled

S PVD povlaky posunete své projekty na technologickou špičku. Pokud vaše projekty vyžadují ty nejvyšší nároky na výkon a trvanlivost, PVD povlakování je tou správnou volbou.

Volba správné metody pro váš projekt

Představili jsem vám 5 metod povrchové úpravy kovů, každou s jejími unikátními výhodami a oblastmi použití. Správná volba povrchové úpravy může dramaticky prodloužit životnost kovových součástí a ušetřit náklady na údržbu a výměnu. Pamatujte, že kvalitní povrchová úprava je často tím rozdílem mezi průměrným a vynikajícím výsledkem.

 

© Atreon