Doporučte Atreon a získejte dopravu zdarma 👍🔎 Stačí, když kamarád/kolega uvede při objednávce vaše jméno + e-mail/telefon a automaticky tak získáte dopravu na další objednávku zdarma.

Kari síť v zahradě: Jak využít kari síť na okurky a další plodiny

 kari-sit-na-okurky-tipy-atreon

Kari síť je tradičně využívána ve stavebnictví k vyztužování betonových konstrukcí. Nicméně v zahradnictví se stává stále populárnější díky své univerzálnosti a praktičnosti. 

Jedním z nejběžnějších využití kari sítě je podpora růstu okurek a dalších popínavých rostlin. Zjistěte, jak ji integrovat i do vaší zahrady a jaké jsou její hlavní výhody.

Proč používat kari síť v zahradě?

  • Pevnost a stabilita: Kari síť je vyrobena z oceli, což jí dodává vysokou pevnost a stabilitu. To je zvláště důležité pro podporu větších a těžších rostlin, které by mohly jinak poškodit méně pevné konstrukce.
  • Univerzálnost: Může být použita pro různé typy rostlin, nejen okurky. Je vhodná pro rajčata, fazole, hrášek a další popínavé rostliny.
  • Snadná instalace: Instalace kari sítě je jednoduchá a nevyžaduje speciální nástroje nebo dovednosti.
  • Dlouhá životnost: Díky své odolnosti proti povětrnostním vlivům a korozi může kari síť sloužit mnoho let bez nutnosti výměny.

Jak nainstalovat kari síť pro okurky 

Instalace kari sítě do zahrady je relativně jednoduchá a zvládne ji i začínající zahradník. 

  1. Výběr místa

Vyberte si slunné místo v zahradě, kde budou mít okurky dostatek prostoru pro růst. Ujistěte se, že místo je dobře odvodněné.

  1. Příprava půdy

Připravte půdu přidáním kompostu nebo jiného organického hnojiva. Vylepšení půdy zajistí, že okurky budou mít dostatek živin pro růst.

  1. Instalace kari sítě

Upevněte kari síť na dřevěné nebo kovové kůly, které jste předem zavrtali do země. Ujistěte se, že síť pevně drží. Doporučuje se, aby síť byla alespoň 1,5 až 2 metry vysoká – aby poskytla dostatek prostoru pro rostoucí okurky.

  1. Sázení plodin

Sázejte okurky v řadě podél sítě, s dostatečným odstupem mezi jednotlivými rostlinami. Tento odstup umožní každé rostlině dostatek prostoru pro růst a popínání po síti.

  1. Péče o rostliny

Okurky pravidelně zalévejte a hnojte. Připevňujte jednotlivé rostliny k síti tak, aby měly správnou podporu a rostly směrem nahoru.

pestovani-okurek-kari-sit-atreon

Kari síť ocení i další plodiny

  • Rajčata: Kari síť poskytuje ideální podporu pro těžké plody rajčat, která by mohla bez opory snadno spadnout a poškodit se.
  • Fazole a hrášek: Tyto popínavé rostliny se snadno přichytí k síti a rostou směrem vzhůru, což usnadňuje sklizeň a zvyšuje výnos.
  • Melouny a dýně: Pro těžší plody jako melouny a dýně můžete použít kari síť jako horizontální oporu, která pomůže rozložit váhu plodů.

 

Kari síť je skvělým pomocníkem v zahradě, který vám může ušetřit čas a usnadnit péči o popínavé rostliny. Je pevná, odolná a univerzální. Ať už pěstujete okurky, rajčata nebo jiné popínavé rostliny, kari síť jim poskytne potřebnou podporu a pomůže vám dosáhnout bohaté úrody.


© ATREON


var detail = ""